Економіка

"Зерновий коридор": Зеленський обговорив із Ердоганом відновлення роботи миколаївських портів

Харчова безпека взаємозв'язана з вільним судноплавством у Чорному морі

Цей материал також доступний

У рамках свого візиту до Стамбулу президент України Володимир Зеленський акцентував увагу на важливості роботи “зернового коридору” та забезпеченні безпеки судноплавства у Чорному морі. Під час спільної пресконференції, яка відбулась 8 березня 2024 року з турецьким колегою Реджепом Ердоганом він висловив підтримку відновленню роботи портів Миколаєва.

“Будь-які пропозиції щодо врегулювання цієї війни ми повинні починати з формули, що запропонувала держава, яка сьогодні захищає свою землю і свій народ. Саміт, на якому буде один із пунктів, це питання щодо харчової безпеки”, — зазначив Зеленський.

Зеленський відзначив, що харчова безпека (food security) взаємозв’язана з вільним судноплавством у Чорному морі. Він підкреслив важливість продовження роботи “зернового коридору”, який є ключовим для забезпечення продукцією інших держав, а також розвитку українського сільськогосподарського сектору та економіки.

“Ми всі дуже зацікавлені, щоб продовжував працювати “зерновий коридор”, який забезпечує продукцією інші держави, а також економікою нашого фермера і бюджет”, — підкреслив президент України.

Крім цього, глава держави висловив надію на відновлення діяльності портів Миколаєва.

“Хочемо, щоб Миколаїв економічно розростався, або почав навіть жити. Ми розраховуємо, що порти Миколаєва, виробництва, відповідно тисячі робочих місць відновлять свою діяльність”, — зазначив президент.

Такі кроки в напрямку розвитку і забезпечення безпеки важливі для підтримки економічного зростання та забезпечення інтересів України в регіоні.

Нагадаємо раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button