Суспільство

Виставка "З Україною в серці" в Миколаєві присвячена білоруським добровольцям

Триватиме до 16 березня

Цей материал також доступний

7 березня 2024 року в Миколаєві відбулося відкриття виставки “З Україною в серці“, присвяченої білоруським добровольцям, які втратили життя, захищаючи Україну. Родичі загиблих з’явилися, щоб побачити своїх близьких на фотографіях. Виставка відкрилася в приміщенні Миколаївського міського палацу культури та молоді.

Понад 20 портретів білоруських добровольців, які загинули у боротьбі проти російської агресії, складають експозицію цього проекту, який стартував рік тому. Демонстрація виставки у Миколаєві стала 15-ою за рахунком. До цього експозиція була представлена у різних містах України, включаючи Львів, Київ, Бучу, Одесу, Запоріжжя, Дніпро, Ізмаїл, Чернігів, а також у Європі, зокрема у Польщі та Литві.

Організаторами цього проекту є благодійний фонд “Вільна Білорусь” та музей “Вільна Білорусь з Україною в серці“, які через цю ініціативу наголошують на важливості захисту своєї ідентичності, європейського вибору та демократичних цінностей.

Наразі відомі імена 58 білоруських героїв, які загинули в Україні, починаючи з 2014 року, ще з часів Майдану. Проте це лише частина загиблих, тому пошукова робота триває.

Виставка “З Україною в серці” у Миколаєві триватиме до 16 березня.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button