Пригоди

Екснардепа Мураєва судитимуть за державну зраду та розпалювання ворожнечі

Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Цей материал також доступний

Служба безпеки України довела причетність керівника забороненої партії «Наші», екснардепа Євгена Мураєва до підривної діяльності на користь російської федерації, за що йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє 5 лютого 2024 року пресслужба СБУ.

Наразі досудове розслідування завершено, за матеріалами СБУ обвинувальний акт скеровано до суду.

Мураєв використовував свій телеканал “Наш” для масового поширення кремлівської пропаганди в Україні. Він систематично подавав викривлену інформацію про внутрішню ситуацію в державі.

Таким чином він сприяв агресору у численних спробах дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні напередодні повномасштабного вторгнення рф.

У зв’язку з цим на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва було запроваджено санкції РНБО.

Також у результаті обшуків, які відбулися восени 2022 року, у приміщеннях Мураєва виявлено готівку в російських рублях, зброю, комп’ютерну техніку і мобільні телефони з доказами злочинних дій.

Експертизи, проведені за ініціативою СБУ, підтвердили антиукраїнську діяльність Мураєва. На підставі зібраних доказів екснардеп обвинувачується за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button