Пригоди

Необережне поводження з вогнем: три пожежі за добу сталися в екосистемах Миколаївщини

Якщо ви стали свідком подібного правопорушення, негайно повідомляйте за номером "102"

Цей материал також доступний

Протягом 4 березня 2024 року підрозділи рятувальників з Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Миколаївській області виїхали на три виклики щодо гасіння пожеж в екосистемах, про це повідомляє пресслужба управління.

Горіла суха трава, чагарники та очерет на площі понад 2000 квадратних метрів у місті Миколаєві та Вознесенському (Дорошівська ТГ), Первомайському (Первомайська ТГ) районах.

У всіх цих випадках причиною загоряння стало необережне поводження з вогнем. Рятувальники оперативно зреагували на виклики та здійснили необхідні заходи для припинення пожеж.

Головне управління ДСНС у Миколаївській області ще раз звертається до громадян з закликом бути обережними з вогнем. Під час перебування за містом, роботи на присадибних ділянках та відпочинку на відкритих територіях, не слід спалювати суху рослинність.

“Не кидайте непогашені сірники чи недопалки! Не забувайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, не лише для навколишнього середовища, а й життя і здоров’я людей! Пошкодження або знищення майна, загибелі тварин, червонокнижних рослин тощо. Пам’ятайте, що за несанкціоноване випалювання сухої рослинності законодавством України передбачена адміністративна, а у деяких випадках і кримінальна відповідальність!”, – йдеться в повідмоелнні.

Якщо ви стали свідком подібного правопорушення, негайно повідомляйте про це працівників правоохоронних органів за номером “102”. Тільки разом ми можемо зберегти нашу природу та забезпечити безпеку для всіх.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button