ЕкономікаСуспільство

Третий рік війни: кількість міністерств в Україні планують скоротити на третину, — Шмигаль

Уряд України анонсував масштабну реформу: кількість міністерств зменшиться на третину

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розкрив деталі амбіційної реформи державної служби, що передбачає істотне скорочення кількості міністерств. Новація спрямована на оптимізацію управлінської структури та підвищення ефективності державного апарату.

На прес-конференції Денис Шмигаль поділився, що вже цього року вдалося скоротити на 20 тисяч вакансій. Він акцентував на планах щодо редукції кількості міністерств до 15-16, що становить зменшення на третину від поточної кількості. За словами прем’єра, така кількість є оптимальною для забезпечення ефективного управління державою.

Шмигаль також згадав про створення Центру уряду, котрий зосередиться на формуванні державної політики із залученням висококваліфікованих спеціалістів. Центр матиме за мету надання юридичної підтримки та ефективну підготовку необхідних документів для міністерств.

Окрему увагу прем’єр приділив майбутньому Міністерства у справах ветеранів. Він підкреслив, що в умовах війни та після її завершення Мінветеранів продовжить свою діяльність, проте питання його структурного розміщення залишається предметом дискусій.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button