Пригоди

Махінація із зерном: на Миколаївщині голови комбінату привласнили понад 200 тисяч гривень

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років

Цей материал також доступний

В Миколаївській області колишній та діючий голови сільськогосподарського виробничого комбінату стали фігурантами кримінального провадження за фактом привласнення понад 200 тисяч гривень. Згідно з даними слідства, ця ситуація виникла через укладення фіктивних угод та зловживання службовим становищем. Про це повідомляє 4 березня 2024 року Миколаївська обласна прокуратура.

Згідно з розслідування відомо, що за попередньою змовою ексголова та чинний керівник комбінату прийняли рішення укласти з товаристовм біржового договору на поставку зерна ячменю на загальну суму понад 300 тисяч гривень. Однак, після отримання попередньої оплати у розмірі понад 200 тисяч гривень новий керівник підприємства не виконав умови угоди.

“У подальшому, за попереднью змовою, фігуранти здійснили перепризначення голови комбінату та, достовірно знаючи про зобов’язання комбінату про поставку зерна, новий директор підприємства умови договору не виконав, при цьому продовжував здійснювати господарську діяльність та привласнив грошові кошти у сумі понад 200 тис грн”, – йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування здійснювалося ВП №5 Миколаївського РУП ГУ ГП в Миколаївській області.

Внаслідок цього розслідування до суду був направлений обвинувальний акт, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю строком до трьох років.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button