Пригоди

За рік на Миколаївщині через ДТП постраждали 1363 особи, 120 з них загинули

У 2023 році було розпочато 407 кримінальних проваджень по факту ДТП (відео)

Цей материал також доступний

В Миколаївській області тільки за 2023 рік було розпочато 407 кримінальних провадження по факту дорожньо-транспортних пригод в яких загинуло 120 осіб. Такі дані повідомив очільник поліції Миколаївщини Сергій Махно, під час інтерв’ю на ТРК «МАРТ».

“Тобто це ті дорожньо-транспортні пригоди, в яких або загинули, або були потерпілі. Тільки 120 осіб загинуло та 1363 особи постраждало, з яких 222 дитини. Тому, на жаль, обстановка на автошляхах залишається складною, щодня ми маємо дорожньо-транспортні пригоди в різних частинах області з літальними наслідками”, – зазначив Махно.

ДТП за 2023 рік

Загалом за 2023 рік в межах Миколаївської області зареєстровано 3 239 аварій.

Також Сергій Махно додав, що за минулий рік було складено 5 тисяч 500 адміністративних протоколів за керування транспортним засобом в стані сп’яніння. 49 аварій відбулись через водіїв, які були у стані алкогольного спʼяніння.

Окрім керування транспортом у нетверезому стані, також серед основних причин аварій дорогах: порушення правил маневрування, проїзду перехресть і пішохідних переходів, перевищення безпечної швидкості, недотримання дистанції.

“Потрібно бути обачним та обережним, виконувати вимоги правил дорожнього руху та постійно контролювати дорожню обстановку”, – підкреслив він.

Найбільше ДТП відбуваються восени:

“Найбільше дорожньо-транспортних пригод відбуваються восени, це як правило вересень, жовтень місяці. Як правило, це відбувається з 17-ї по 18-ту годину в п’ятницю – це такий пік дорожньо-транспортних пригод. Тому, до відома всіх, щоб були у цей період особливо обережні”, – сказав Махно.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

П’яний водій на Миколаївщині скоїв ДТП та погрожував застосувати гранати

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button