СуспільствоТема дня

Земельні питання по Корабельному району: в Миколаєві пройшла чергова сесія міськради

Також розглядалися проєкти рішень щодо бюджету та допомоги ЗСУ

Цей материал також доступний

29 лютого 2024 року відбулось онлайн-засідання 29-ї сесії міської ради Миколаєва, під  час якої депутати розглянули земельні, бюджетні та інші питання життєдіяльності міста. На засіданні були присутні 31 депутат. Всі рішення були опрацьовані, та майже за всі питання більшістю було проголосовано “ЗА”.

Так, депутати внесли зміни та доповнення до «Комплексної програми сприяння оборонній та мобілізаційній готовності Миколаєва на 2021-2024 роки».

Про зміни внесені для продовження надання допомоги Збройним Силам України, повідомив начальник відділу з організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Ігор Оніщенко. Він зазначив, що в 2023 році допомога надавалась лише тим підрозділам ЗСУ, які сплачували податки в бюджет міста. Однак, зміни в законодавстві призвели до того, що тепер силові структури сплачують податки в Держбюджет у повному обсязі. Тому було внесено зміни до програми для забезпечення можливості міста продовжувати допомагати військовим.

Нові пропозиції також передбачають збільшення фінансування програми на підтримку армії. Замість попередніх 200 млн грн було запропоновано збільшити цю суму до 500 млн грн. Ці додаткові кошти можна буде шукати під час перерозподілу бюджетних коштів та використовувати зекономлені або додаткові кошти комунальних підприємств міста, отримані в результаті співпраці з міжнародними партнерами.

Були й питання, які стосувались Корабельного району, більшість з яких – це земельні, які стосувались дозволу на землю місцевим мешканцям та підприємцям й підприємтвам, таким як:

  • Надання дозволу товариству з додатковою відповідальністю «МИКОЛАЇВСЬКЕ ТЕП-14896» на складання проєкту землеустрою щодо передачі в оренду земельної ділянки для обслуговування нежитлових приміщень по вул. Вітрильній, 16 в Корабельному районі м. Миколаєва (забудована земельна ділянка).
  • Надання КП ММР «Миколаївелектротранс» дозволу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з метою передачі в постійне користування для розміщення та експлуатації будівель і споруд міського електротранспорту по вул. Айвазовського ріг пр. Корабелів.
  • Передачу в оренду громадянам Яровікову Володимиру та Моргуновій Ганні земельної ділянки для обслуговування торговельно-адміністративного закладу по просп. Корабелів, 8А.
  • Продовження громадянину Гречку Костянтину строку оренди земельної ділянки для обслуговування нежитлового об’єкта по просп. Богоявленському, 57/2.
  • Про внесення зміни до рішення міської ради від 23.12.2023 №27/34 «Про надання дозволу громадянину Самойлову Євгену на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки №№ 46, 48 у СТ «АЛИЕ ПАРУСА» в Корабельному районі (забудована земельна ділянка).
  • Заміну сторони у договорі оренди землі на ТОВ «ЛОГІСТИК ПІВДЕНЬ» для обслуговування нежитлової будівлі магазину з кафетерієм по вул. Прибузькій, 49.

Також депутати підтримали виділення коштів на додаткові станції «Поліцейських офіцерів громади» у чотирьох мікрорайонах Миколаєва, серед них і мікрорайон Балабанівка, який розташований в Корабельному районі. Так, міська рада проголосувала за виділення коштів на сплату за комунальні послуги та паливо для цих станцій.

Заступник начальника поліції Миколаївської області Віталій Даніла зазначив, що на територіях цих мікрорайонів наявні приміщення, які можна використати для відкриття цих станцій. Два приміщення вже передано в оренду поліції.

“За допомогою міжнародних партнерів, а саме проєкту програми ООН, є можливість на обладнання даних приміщень за їхній рахунок близько 30 тисяч доларів. Це оргтехніка, меблі та облаштування”, — повідомив Віталій Даніла.

Також він додав, що поліцейські офіцери громади не дублюватимуть функції дільничних офіцерів.

“Там, де ми вводимо поліцейського офіцера громади, ми скорочуємо дільничного, що відповідає за дану територію. Тому що дільничний виконував одні функції, а поліцейський громади буде більш розширено виконувати функції”.

Також було прийнято рішення про дострокове припинення депутатського мандату депутатом від забороненої партії “Опозиційна платформа — За життя” Максимом Невінчаним у зв’язку з несплатою та заборгованостю аліментів.

На останок було піднято питання щодо роботи топонімічної комісії та поведінки голови комісії, під час обговорення питання було вирішено запросити представників даної комісії на наступну сесію.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button