Пригоди

Корупційна схема: посадовець Укртрансбезпеки на Миколаївщині отримував хабарі від перевізників

Під час обшуку в його автомобілі вилучено близько 50 тисяч гривень

Цей материал також доступний

27 лютого 2024 року Миколаївська обласна прокуратура оголосила про затримання та підозру в одержанні неправомірної вигоди виконувачу обов’язків начальника одного з відділів Управління Укртрансбезпеки в Миколаївській області.

За даними слідства, посадовець використовував своє посадове становище для налагодження корупційної схеми, що передбачала отримання неправомірної вигоди в обмін на невжиття заходів стосовно виявлення та фіксації порушень вимог законодавства у сфері транспорту, а також за уникнення притягнення порушників до відповідальності та утруднення їхньої діяльності.

Згідно з інформацією, затриманий був спійманий під час отримання чергової неправомірної вигоди у розмірі 4 тисяч гривень, що сталося у порядку, встановленому законом. Під час обшуку у його автомобілі вилучено близько 50 тисяч гривень, які, за попередніми даними, могли бути одержані від перевізників.

Наразі судом обрано запобіжний захід (на час досудового розслідування) у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у розмірі 242 240 гривень.

Статтею, за якою може бути покараний затриманий, передбачено позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування проводять слідчі ТУ ДБР у Миколаєві, з оперативним супроводом УСР в Миколаївській області ДСР НП України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button