Суспільство

Незаконне включення лісових ділянок до приватної власності: вирок суду на користь держави

земельні ділянки лісового фонду будуть повернуті державі

Цей материал також доступний

Миколаївська обласна прокуратура повідомила 26 лютого 2024 року, що рішення Братського районного суду Миколаївської області задоволено чотири позови керівника Вознесенської окружної прокуратури до фізичних осіб про повернення державі земельних ділянок лісового фонду, загальною площею понад 2,5 га, вартістю 8,2 млн грн.

“Установленно, що при формуванні земельних ділянок сільськогосподарського призначення та їх передачі у приватну власність відповідачам, Головне управління Держгеокадастру в Миколаївській області незаконно включило до складу цих ділянок землі лісового фонду, які перебували у постійному користуванні ДП “Вознесенське лісове господарство”

А також , що спірні земельні ділянки знаходяться в плавнях ріки Жидівка-лівої притоки ріки Мертвовод, басейна ріки Південний Буг, отже не могли бути вилучені з державної власності за жодних обставин”. – зазначив районний суд Миколаївської області.

Внаслідок вказаних незаконних дій, зазначені земельні ділянки вибули з постійного користування спеціалізованого державного підприємства не зважаючи на пряму законодавчу заборону.

Після набрання законної сили судовими рішеннями земельні ділянки лісового фонду будуть повернуті державі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button