Пригоди

СБУ ліквідувала 47 агентурних мереж: найбільша була на Миколаївщині

В Миколаївській області вона нараховувала 13 осіб

Цей материал також доступний

25 лютого під час форуму “Україна. Рік 2024”, голова Служби безпеки України Василь Малюк повідомив про вражаючі досягнення у боротьбі з російськими агентурними мережами та колаборантами.

У минулому році співробітники СБУ виявили 47 агентурних мереж та затримали понад 2 тисячі держрадників. Зазначено, що це лише найбільші досягнення серед багатьох інших операцій, спрямованих на захист національної безпеки.

“47 агентурних мереж виявлено і затримано минулого року. Понад 2 тисячі держрадників за підозрами затримано з початку війни. І понад 5 тисяч колаборантів. 47 агентурних мереж, для вашого розуміння, – це справжні гадюшники на тілі неньки України. Це негідники, які працювали на ворога”, – наголосив Малюк.

Він також розкрив деякі конкретні випадки, зокрема, затримання групи осіб мешканців Чернігівської та Київської області, які готували вогневе ураження ППО Patriot та були затримані безпосередньо перед виконанням завдання, коли готували ударні БПЛА. Розкриття агентурної мережі “Сєрб” у Дніпрі, яка була активна протягом тривалого часу. Затримано 8 осіб, які працювали на ГРУ ГШ РФ, організовували ракетні обстріли мирних мешканців.

“Найбільша агентурна мережа була в Миколаївській області та нараховувала 13 чоловік”, – додав Малюк.

Зазначено, що СБУ має намір продовжувати свою діяльність у боротьбі з агентурною діяльністю, спрямованою на підірвання національної безпеки України. Додавши, що попереду багато сюрпризів від СБУ для ворога.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button