ЕкономікаПолітикаСуспільство

Україна пропонує Польщі план деблокади кордону – інакше будуть дзеркальні заходи

Цей крок з боку України спрямований на відновлення повноцінної торгівлі та співпраці між країнами

Цей материал також доступний

У зусиллях знайти рішення для деблокади кордону між Україною та Польщею, український уряд в особі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля виступив з ініціативою, названою “План взаємопорозуміння”.

Шмигаль підкреслив, що протягом останніх 5 місяців українське зерно, кукурудза, насіння соняшника та ріпак не експортуються на польський ринок, а лише проходять транзитом через територію Польщі. Це впливає на обсяги аграрного експорту, які наразі становлять лише 5%.

“План взаємопорозуміння” містить п’ять основних кроків, серед яких обмеження на експорт певних товарів до ЄС, аналіз аграрної політики та транспорту, звернення до Єврокомісії з пропозиціями, створення тристороннього штабу за участю України, Польщі та Єврокомісії, а також вирішення питань з пропуском товарів на кордоні.

Прем’єр-міністр зазначив, що у випадку невдачі цих зусиль до 28 березня 2024 року, дати запланованого засідання урядів двох країн, Україна може застосувати дзеркальні заходи.

Цей крок з боку України спрямований на відновлення повноцінної торгівлі та співпраці між країнами, які стикаються з викликами, пов’язаними з блокадою кордону.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button