Пригоди

Судитимуть двох працівників ТЦК за катування та незаконне утримування людей

Наразі обвинувачені перебувають під нічним домашнім арештом

Цей материал також доступний

На Львівщині завершено розслідування справи про катування та незаконне позбавлення волі у військовому центрі, про це 22 лютого 2024 року повідомляє пресслужба ДБР.

Співробітники Державного бюро розслідувань завершили розслідування щодо випадку катування та незаконного утримання волі чотирьох чоловіків у Самбірському районному Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Обвинувальні матеріали направлені до суду.

Вересні 2023 року в мережі з’явилося відео, на якому було зафіксовано побиття двох чоловіків у приміщенні центру. Мешканці Харкова та Кривого Рогу потрапили до військкомату після незаконної спроби перетнути кордон з Польщею. Їх затримали прикордонники та доставили до військкомату для оформлення військового обліку. Факт потенційної втечі з України у час війни викликав агресію у військових.

Пізніше слідство встановило, що у приміщенні військкомату незаконно трималися ще два чоловіки, затримані на кордоні. У РТЦК їх намагались примусити “добровільно” пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації. Одиного з потерпілих утримували в приміщенні військкомату 10 днів, двох громадян – 7 днів, четвертого – 2 дні.

Військовослужбовець-водій центру бив їх погрожуючи зброєю. Побиття відбувалось під наглядом керівника – заступника начальника одного з відділів.

“Одному з них інкримінують незаконне позбавлення волі людини і катування (ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 127 КК України), а іншому – бездіяльнвсть військової влади (4 ст. 426 КК України)”, – зазначають в Офісі Генпрокурора.

ТЦК на Львівщині

Обвинувальні акти зараз направлені до суду, а розслідування продовжується. Наразі обвинувачені перебувають під нічним домашнім арештом.

Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР у м. Львові за оперативного супроводу ДБР.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button