Пригоди

Шпигував за кораблями ЗСУ поблизу Миколаївського морпорту: затримано ще одного російського інформатора

Ворожим поплічником виявився 30-річний житель Миколаєва

Цей материал також доступний

Кіберфахівці Служби безпеки викрили на Миколаївщині ще одного інформатора спецслужб рф, який збирав розвіддані про Сили оборони поблизу акваторії Чорного моря. Серед пріоритетних «цілей» ворога були військові кораблі ЗСУ і напрямки їхнього переміщення морськими та річковими маршрутами. Про це повідомляють 22 лютого 2024 року СБУ та Миколаївська обласна прокуратура.

У січні 2024 року він передавав через месенджер Telegram розвідданні: детальну інформацію про розміщення військових ЗСУ та техніки, що дозволяло ідентифікувати їх на місцевості. Крім того, він передавав інформацію про наслідки обстрілів міста Миколаєва.

Також фігуранта цікавили координати сухопутних підрозділів українських захисників, у тому числі тих, які залучені до бойових операцій на лівобережжі Херсонської області. Розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки ракетно-дронових атак на прифронтову частину півдня України.

Але співробітники СБУ своєчасно нейтралізували таку загрозу. У результаті контрдиверсійних заходів російського інформатора викрили на початковому етапі його розвідувально-підривної діяльності.

Це дозволило убезпечити місця дислокації підрозділів ЗСУ, а також задокументувати злочинні дії фігуранта і затримати його у власному помешканні.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився 30-річний житель Миколаєва, якого агресор дистанційно залучив до співпраці на початку цього року.

У поле зору окупантів чоловік потрапив через свої неодноразові дописи на підтримку агресивної війни проти України.

Після відпрацювання ворожих завдань фігурант «звітував» у месенджері представнику однієї з російських спецслужб.

Під час обшуку у помешканні зловмисника був вилучений мобільний телефон з доказами його злочинної діяльності. Фігурант підозри зараз перебуває під вартою, а йому загрожує до 12 років ув’язнення за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує 12 років тюрми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button