Пригоди

Розстріл українських полонених під Роботиним: розпочато розслідування

У Запорізькій області, поблизу села Роботине, сталася трагічна подія, що сколихнула українське суспільство. Військовополонених українських захисників було жорстоко розстріляно. Цей акт варварства не залишився без уваги правоохоронних органів України.

Офіс Генерального прокурора України повідомив про початок кримінального розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, яке було скоєно російськими військовослужбовцями. Інцидент відбувся 18 лютого 2024 року і був зафіксований на відео, яке згодом з’явилося в мережі 20 лютого.

Відеозапис викликав широкий резонанс, адже на ньому видно, як троє українських військовополонених були безжально вбиті. Це діяння є відвертим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Слідство у справі провадиться слідчими Управління Служби безпеки України у Запорізькій області. Усі обставини злочину будуть ретельно вивчені з метою притягнення винних до відповідальності.

Ця подія ще раз нагадує про жорстокість війни та важливість боротьби за права та свободи кожного громадянина. Україна продовжує стояти на захисті своєї незалежності та суверенітету, докладаючи всіх зусиль для захисту своїх громадян та відстоювання міжнародного права.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button