Суспільство

В'язнів та порушників ПДР пропонуть мобілізувати для потреб ЗСУ

"Такі люди могли б виконувати небойові завдання"

Цей материал також доступний

Міністр юстиції Денис Малюська запропонував мобілізувати для потреб Збройних Сил України в’язнів та осіб, які скоїли адміністративні порушення, але не перебувають за ґратами. В інтерв’ю Укрінформу Малюська наголосив на необхідності залучення до армії тих, хто скоїв невеликі правопорушення або перебуває у в’язниці, але не становить реальної загрози для суспільства чи армії. Він стверджує, що такі люди могли б виконувати небойові завдання, як-от копання окопів чи підготовку їжі. Міністерство юстиції планує звернутися до Верховної Ради з пропозицією внести відповідні зміни до законодавства, аргументуючи, що це допоможе збільшити ресурси для оборони країни.

В інтерв’ю Денис Малюська сказав:

«У нас одиниці людей, які не порушували правил дорожнього руху. Те, що людина порушила правила дорожнього руху, їй не пощастило, виїхала автомобілем, а хтось не виїхав. Її не можна взяти мобілізувати? Це нонсенс, безумовно, таких людей треба мобілізовувати. Це ми говоримо про тих, хто не у в’язниці. Їх багато є. Є ті, хто у в’язниці, і так само реальної небезпеки для суспільства чи армії не становлять».

Пропозиція міністра викликає дискусії щодо можливості та ефективності залучення таких осіб до військової служби, враховуючи їхній досвід та навички. Це ставить перед суспільством та законодавцями важливі питання про права людини, реабілітацію та можливості для внеску у спільну справу захисту країни.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Однозначно надо ! Также и мужчин ромской национальности должны призывать на службу и ТАКСИСТОВ !!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button