ПолітикаСуспільство

Невдоволення росте: майже половина українців критично оцінюють напрямок розвитку країни

На початку 2024 року громадська думка в Україні продемонструвала відчутні зміни щодо оцінки напрямку розвитку країни. За результатами опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 5 по 10 лютого 2024 року, було виявлено, що відсоток українців, які вважають, що справи в країні розвиваються в правильному напрямку, знизився з 54% у грудні 2023 року до 44%.

У той же час збільшилася кількість громадян, що вважають напрямок руху справ невірним – з 32% у грудні 2023 року до 46% у лютому 2024 року. Це свідчить про зростання невдоволення серед населення щодо поточного стану справ у державі.

Особливо високий рівень скептицизму було зафіксовано на Заході України, де 55% респондентів висловили думку, що справи в країні розвиваються неправильно, у порівнянні з 35%, які мають протилежну думку. Це контрастує з іншими регіонами, де більшість все ще схиляється до того, що країна рухається в правильному напрямку, хоча й з меншим відсотком, ніж раніше.

Опитування також зосередило увагу на питанні можливої відставки Валерія Залужного. Загалом було опитано 1202 респонденти з усіх регіонів країни, крім АР Крим. Більшість інтерв’ю (874) було проведено до оголошення про відставку Залужного, що дає змогу оцінити настрої населення до цієї події.

Ці результати вказують на важливий зсув в громадській думці, що може мати значний вплив на подальший політичний та соціальний розвиток країни.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button