ПригодиСуспільство

Один з кращих: після тяжкої хвороби пішов у засвіти миколаївський журналіст Станіслав Козлов

В останньому номері “Вечірки”, у колонці редактора, практично попрощався з читачами, бо вже знав…

Цей материал також доступний

Пішов з життя головний редактор газети «Вечерний Николаев» Станіслав Козлов. Він був одним з найкращих представників миколаївської громади. 25 років працював у газеті, протягом багатьох років був заступником редактора Володимира Пучкова, з часом став його послідовником, бо, очоливши видання, зберіг та продовжив традиції «Вечірки».

“Пішов у засвіти наш головний редактор – Станіслав В’ячеславович Козлов. Молодий. Нещодавно ще повний сил… Два місяці боротьби з тяжкою хворобою… Немає слів. Перехоплює дихання…”,  – повідомляє «Вечерний Николаев».

Після закінчення Миколаївського педагогічного інституту (історичний факультет закінчив з красним дипломом) та викладання у сільській школі – починаючи з 1996 року, працював у виконкомі міської ради народних депутатів у відділі зв’язків із засобами масової інформації – спочатку інструктором, потім завідувачем відділу зв’язків із засобами масової інформації, громадськими організаціями та об’єднаннями. Там він став наймолодшим за всю історію відділу керівником – йому було лише 24 роки.

А у 1998-му прийшов журналістом у газету “Вечерний Николаев”. Станіслав відомий в місті як автор численних доброякісних, цікавих публікацій, присвячених Миколаєву, його мешканцям, далекому історичному минулому, важливим подіям, які мали місце в незалежній Україні та сьогоденні. Тобто якоюсь мірою він є співцем миколаївської історії.

Як фахівець своєї справи, він був широко відомий в Україні, неодноразово був запрошений на всеукраїнські журналістські заходи. Миколаївська журналістська спілка відзначала його працю почесними грамотами, відзнаками “Золоте перо”, а у 2010 році Станіслав Козлов отримав звання “Городянин року”.

Редакторство Станіслава В’ячеславовича припало на тяжкі воєнні роки 2022-2023. Він приклав всіх можливих зусиль, щоби зберегти газету, яку шанують та люблять миколаївці, і згуртувати в нових умовах творчий колектив. Після тимчасової перерви паперова «Вечірка», завдяки йому, знов почала виходити у другій половині 2023 року. Наш редактор мріяв продовжити друкування газети, підтримати роботу сайту та телеграм-каналу і мав всі підстави для збереження видання.

Станіслав Козлов відійшов у засвіти 15 лютого, у день Сретення Господнього. Свято Сретення – це зустріч з Богом. До Всевишнього йдут світлі люди, найкращі Його сини.

У “Вечірці” його називали просто Стас. Тому що свій і такий молодий.

Стас сидів на редакційних планерках завжди десь із краєчку. І часто просто мовчав. Слухав. Тому що словам віддавав перевагу роботі. А працював дуже багато. Виконував найвідповідальніші завдання. Працював, працював, працював… Недарма наш головний редактор, Володимир Юрійович Пучков, бачив його продовжувачем справи всього свого життя – на посаді головного редактора “Вечірнього Ніколаєва”. Так і сталося.

Стас підхопив “Вечірку”, коли друкованим виданням стало дуже важко, коли прийшла війна… Виконав зобов’язання перед передплатниками. Будував плани. Але…

В останньому номері “Вечірки”, у колонці редактора, практично попрощався з читачами, бо вже знав…

Рівно половину життя Стас присвятив газеті – чверть століття.

Разом із дружиною Людмилою виховав двох діток. Донька Єлизавета вже “оперилася”. А синок Артем – ще школяр…”, – розповідають про свого покійного колегу у виданні.

Бажаючі можуть підтримати родину Стаса фінансово:
номер картки дружини – Козлової Людмили Василівни – 5168 7456 1269 2746

Висловлюємо глибокі співчуття рідним, близьким та колегам. Вічна і світла пам’ять Станіславу Козлову!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button