Суспільство

"Розуміє завдання цієї війни", - Зеленський призначив начальником Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича

За пропозицією головнокомандувача Олександра Сирського

Цей материал також доступний

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні в п’ятницю, 9 лютого 2024 року, заявив, що призначив начальником Генштабу ЗСУ генерал-майора Анатолія Баргилевича (за пропозицією головнокомандувача Олександра Сирського).

“Сьогодні проводив наради з командуванням наших Сил оборони й безпеки України та міністром оборони Рустемом Умєровим. За результатами нарад: перше – провів заміну керівника Генерального штабу Збройних Сил України. Я дякую генерал-лейтенанту Сергію Шапталі за службу протягом цих двох років війни. Новим начальником Генштабу за пропозицією Головкома Олександра Сирського призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича. Досвідчена людина – розуміє завдання цієї війни та українські цілі”, — сказав Володимир Зеленський.

Як сказав Зеленський, Сирський вже визначився з кандидатами на посади заступників, і президент підпише укази. За словами глави держави, також визначено кандидатів на посади заступників начальника Генштабу — це «бойові хлопці, фахові, з чітким знанням фронту і реальних потреб українських воїнів».

Анатолій Баргилевич раніше обіймав посаду командувача Сил територіальної оборони ЗСУ. Суспільне з посиланням на Міноборони України повідомляло, що Баргилевич фактично був першим командувачем ТрО ще 2020 року у складі Сухопутних військ. На початку повномасштабного російського вторгнення він очолив оборону сектору № 1 оборони Києва на Гостомельському напрямку і не допустив прориву ворога до столиці зі сходу.

Баргилевич також майже півтора року керував штабом оперативно-стратегічного угруповання військ Хортиця — вони, зокрема, провели наступ на Харківському напрямку.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button