Суспільство

В ЗСУ пояснили, чому росіяни "економлять" крилаті ракети "Калібр"

Про це розповіла Наталія Гуменюк

Цей материал також доступний

Російські окупанти економлять крилаті ракети “Калібр” морського базування з кількох причин, більш детально про це розповіла очільниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Зокрема, через те, що військові рф можуть завантажувати їх на кораблі-ракетоносії лише у поки ще окупованому Криму – в Севастополі, а для бортів це місце вже небезпечне.

Крім того, економія “Калібрів” може свідчити про те, що супротивники здатні здійснити удар, під час якого нададуть перевагу саме ракетам морського базування.

“Ми розуміємо, що обслуговування ракетоносіїв та ракетних установок, зокрема перезавантаження “Калібрів”, вони мають проводити у Севастополі. Поки що вони не налагодили в Новоросійську, там де базується переважно весь флот, такої логістики, і означає це, що вони повинні ризикувати, заводячи кораблі-ракетоносії, зокрема, в пункти базування, де вже не почуваються так спокійно”, – сказала Гуменюк.

Вона підкреслила, що саме у Севастополі залишається вся інфраструктура, пов’язана з цими заходами, і супротивники “воліють не ризикувати зайвий раз”.

“Крім того, розуміємо, що це може бути така економія, пов’язана з переорієнтацією ворожих дій у майбутньому. Якщо зараз відбувається досить системний терор з використанням ракет повітряного базування, то не виключено, що в якійсь з атак може бути віддано перевагу саме морським ракетам”, – додала керівник Об’єднаного координаційного прес-центру.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button