Пригоди

Наслідки удару по аеродрому "Бельбек" у Криму: пошкоджено літаки та ліквідовано генерала рф

Мова йде про генерал-лейтенанта Олександра Татаренка

Цей материал також доступний

Після того, як українські захисники вдарили по аеродрому “Бельбек” у тимчасово окупованому Криму 31 січня 2024 року, росЗМІ почали писати про ймовірну ліквідацію генерал-лейтенанта Олександра Татаренка. Відреагували на такі повідомленні і в ЗСУ.

Речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк у етері телемарафону розповіла, що вплив від знищення командного пункту на аеродромі “Бельбек” дуже потужний. За її словами, через це росіяни намагаються продовжувати тиск на представників свого війська і на своє населення.

Гуменюк пояснила, у чому можна прослідкувати тиск Росії на своїх військових.

“Зокрема, саме вони вкидали інформацію про знищення генерал-лейтенанта, але наші джерела це не підтверджують”, – сказала речниця.

За її словами, у такий спосіб вони намагаються спровокувати помсту, виправдовуючи свої терористичні дії, адже мститися нам немає за що. Наталія Гуменюк наголосила, що ми відбиваємо своє, а з боку Росії спостерігаємо намагання зобразити, що нічого не змінилося.

“Найкраще підтвердження — це супутникові знімки, де можна щось розгледіти. Але ще найкраще підтвердження — це некрологи в російських пабліках, це те, що вони самі визнають і публікують інформацію про ураження, щонайменше там було три літаки, потім особовий склад був знищений”, — зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері національного телемарафону “Єдині новини”.

Telegram-канал “Кримський вітер” попередньо з посиланням на російські пабліки повідомляв, що ліквідовано 10 російських військовослужбовців, зокрема командира авіаційної ескадрильї генерал-лейтенанта Олександра Татаренка.

Повідомляється, що дві ракети вразили командний пункт 38-го винищувального авіаційного полку, ще одна ракета атакувала пункт зв’язку аеродрому.

Також наголошується, що ЗСУ запустили крилаті ракети за несподіваними для росіян маршрутами: більшість із них пройшли над водною поверхнею Чорного моря.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button