Пригоди

У Львові лікарь ВЛК вимагав у військового $5000 хабаря

Лікар військової клініки на Львівщині підозрюється у хабарництві

На Львівщині лікарю військового медичного центру висунули звинувачення у вимаганні хабара для надання документів про непридатність до служби військовослужбовця.

За інформацією Національної поліції та Офісу Генерального прокурора, медик вимагав від військовослужбовця 5000 доларів за оформлення документів, що підтверджують його непридатність до військової служби. Відзначається, що з 2016 по 2020 рік цей військовослужбовець отримував медичну допомогу через хронічні захворювання, які стали підставою для визнання його непридатним до служби у мирний час.

Після повномасштабного вторгнення чоловік знову вступив до лав ЗСУ, проте хронічні хвороби почали загострюватися і керівництво порекомендувало йому почати лікуватися та комісуватися зі служби. В процесі лікування в клініці на Львівщині лікар повідомив пацієнту, що може допомогти у “вдалому” завершенні лікування та визнати його непридатним до військової служби. За таку послугу медик хотів отримати 5000 доларів.

Надалі лікар неодноразово викликав військового до свого робочого кабінету та наполягав на якнайшвидшій передачі озвученої суми, тому що в іншому випадку його знову визнають обмежено придатним до служби.

Правоохоронці затримали медика під час одержання неправомірної вигоди. Йому висунули обвинувачення згідно з ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Лікареві може загрожувати до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button