ПригодиСуспільство

Бійця ЗСУ засудили до 5 років ув'язнення, бо він вчасно не з'явився на службу після двох контузій

Ця історія тягнеться з літа 2022 року

Цей материал також доступний

Верховний Суд України виніс рішення, яким засудив до п’яти років ув’язнення військовослужбовця, який після отримання двох контузій та лікування у стаціонарі не зміг своєчасно повернутися на службу. Про це повідомляє “Судово-юридична газета”.

Спершу місцевий суд призначив військовослужбовцю покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Проте, враховуючи, що військовослужбовець пішов на війну з власної волі та отримав поранення, суд звільнив його від відбування покарання за статтею 75 Кримінального Кодексу. Втім, Верховний Суд пізніше вирішив, що військовослужбовець повинен відбути повний термін покарання у в’язниці.

Деталі справи свідчать, що 19 липня 2022 року військовослужбовець був госпіталізований для стаціонарного лікування, а 2 серпня переведений до міської лікарні №7 у Запоріжжі. Однак уже того ж дня він був виписаний з лікарні за порушення режиму та зобов’язаний повернутися до своєї військової частини для продовження служби. На жаль, військовослужбовець не з’явився на службу у вказаний день.

Комунарський районний суд Запоріжжя раніше визнав його винним у дезертирстві за частиною 4 статті 408 Кримінального Кодексу, засудивши до п’яти років ув’язнення, але звільнивши від покарання з іспитовим терміном у три роки. Тим не менше, Запорізький апеляційний суд скасував це рішення та замінив його на реальний термін ув’язнення.

У своїй скарзі до Верховного суду військовослужбовець вказував на невідповідність призначеного покарання ступеню тяжкості злочину, просив змінити рішення апеляційної інстанції та звільнити його від призначеного покарання на підставі статті 75 КК. Але Верховний суд відмовив у задоволенні касаційної скарги, підтвердивши покарання у вигляді п’яти років ув’язнення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button