Суспільство

"Фонд поповнюється": в 2023 р. Миколаївщина отримала більше 30-ти шкільних автобусів

Про це повідомила Алла Веліховська

Цей материал також доступний

У середу, 24 січня 2024 року, відбувся пресбрифінг за участі директорки департаменту освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації Алли Веліховської. Під час свого брифінгу Веліховська розповіла про бюджет на освіту, ремонт укриттів а також відповіла на питання журналістів.

Одним із питань, було скільки є в наявності автобусів для перевезення школярів. Як зазначила директорка департампенту, Миколаївська область протягом 2023 року отримала 34 шкільних автобуси, один з яких розрахований на дітей з інклюзією.

“20 автобусів у нас було закуплено – це була субвенція з державного бюджету практично 60 мільйонів разом зі співфінансуванням громад. На це було виділено 19 автобусів, плюс один із них “спеціальний” автобус для дітей зі спеціальними потребами. 14 автобусів було передано від фонду “Солідарність”, теж вони безкоштовно потрапили до навчальних закладів виключно по громадах. Ще 12 автобусів Данська рада так само закупила для підвезення дітей.

Така робота йде ми продовжуємо цю роботу абсолютно на всіх рівнях говоримо плюс, ще самостійно транспорт через благодійні фонди знаходять громади. Тобто вони так само вже не закуповують, а їм дають…”, – розповіла вона.

Алла Веліховська зазначила, що цього року так само буде субвенція, тому так само за допомогою співфінансування з громадами будуть закуплені ще автобуси.

“У нас значно покращилась картина, на сьогодні 100 приблизно автобусів (ми так рахуємо) нам необхідно для підвезення… Але як я казала фонд поповнюється. З яким би ми фондом не говорили обов’язково перше про що ми говоримо – автобуси”, – зазначила Веліховська

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button