Культура

З нагоди 115-річчя: "Дивовижний світ Марії Примаченко" побачили школярі в Корабельному районі

Марія Оксентіївна Примаченко працювала в жанрі «наївного мистецтва»

Цей материал також доступний

18 січня 2024 року в бібліотеці-філії №18 (розташованій в Корабельному районі) ЦМБ ім. Кропивницького м. Миколаєва відкрилась виставка «Дивовижний світ Марії Примаченко», присвячена творчості та життю відомої української художниці, з нагоди її 115-річчя від Дня народження.

На виставці представлені 18 картин за мотивами Марії Приймаченко – це роботи учнів Миколаївської дитячої художньої школи, виконані у техніці об’ємної аплікації, викладач – талановита майстриня та художниця Олена Маркитан, яка сьогодні відкрила виставку разом із завідувачкою бібліотеки Лілією Полковниченко.

На захід завітали учні 1-А класу ліцею ім. Олега Ольжича, вчителька учнів Ольга Радул та їхні батьки, а також колектив творчого об’єднання «Райдуга» із керівницею Аллою Валєєвою.

Цікаво було дізнатись, що Марія Оксентіївна Примаченко працювала в жанрі «наївного мистецтва», вона лауреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка, заслужена діячка мистецтв УРСР, народна художниця України, авторка понад 800 картин, 650 з яких зберігаються у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва у місті Києві.

Лілія Полковниченко знайомить дітей з творчістю художниці
Лілія Полковниченко знайомить дітей з творчістю художниці

Крім того, до уваги глядачів були представлені роботи другої майстрині – Інни Юріївни Годулян, викладачки дитячої художньої школи, талановитої художниці, яка під час війни надавала психологічну допомогу дітям, перебуваючи у Румунії. Малюючи картини, діти оговтувались від пережитого…

виставка картин в бібліотеці-філії №18

“Дякуємо пані Олені та пані Інні за виставку у бібліотеці для наших користувачів та жителів району! Бажаємо творчих успіхів та переможного миру! Все буде Україна!”, – зазначає керівництво бібліотеки.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button