Суспільство

Уряд Японії фінансує закупівлю медичного обладнання для лікарень, в тому числі є заклади Миколаївщини

Планується, що обладнання повністю буде передано лікарням протягом січня 2024 року

Цей материал також доступний

11 січня 2024 року Міністерство охорони здоров’я України повідомило на офіційному сайті, що за підтримки уряду Японії 25 лікарень у Миколаївській, Київській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській та Черкаській областях отримають медичне обладнання протягом січня.

Це обладнання різних форм призначення, серед якого: портативні УЗД апарати, дефібрилятори, шприцеві насоси, монітори пацієнтів, генератори тощо. Всього закуплено обладнання на 14 млн грн, наразі відбувається розвезення його в лікарні.

Закупівлю і логістику здійснює пацієнтська організація БО «100% Життя» в рамках меморандуму із японською стороною.

“Агресивні дії росії призвели до серйозних руйнувань медичної інфраструктури. Заклади охорони здоров’я потребують допомоги для відновлення, щоб надавати якісну медичну допомогу нашим громадянам. У рамках партнерства з японською стороною є можливість гнучко реагувати на нові потреби, які виникають в умовах воєнного часу. Так, наприклад, у 2023 році ми поставили ліки для 5 лікарень півдня України, які знаходяться в зоні ураження внаслідок підриву росією дамби Каховського водосховища. Наразі, збираючи потребу медичних закладів в обладнанні, ми отримали запит здебільшого саме на портативне високофункціональне обладнання. Україна, перебуваючи в умовах війни, отримує надзвичайну підтримку від японського народу у різних сферах, за що ми їм дуже вдячні”, — зазначили у благодійній організації.

Вже півтора року за підтримки японської організації «Peace Winds Japan» (PW) ліки постачаються в українські лікарні. Від початку повномасштабного вторгнення 57 медичних закладів у найбільш постраждалих регіонах отримали ліки на суму близько 1,5 млн доларів. Проєкт за підтримки Міністерства закордонних справ Японії — це наступний етап співробітництва і безумовний крок солідарності з українськими пацієнтами.

Планується, що обладнання повністю буде передано лікарням протягом січня 2024 року.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button