Пригоди

Апеляційний суд залишив в силі вирок жительці Миколаївщини, яка отримала 6 років тюрми за колабораціонізм

Вирок суду вступив в законну силу

Цей материал також доступний

За принципової позиції прокурорів Миколаївської обласної прокуратури апеляційним судом залишено в силі вирок суду першої інстанції, яким 57-річну мешканку Снігурівки Миколаївської області засуджено до 6 років позбавлення волі за колабораційну діяльність, про що повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури.

Також вона позбавлена права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги на строк 15 років.

Прокурори у суді довели, що жінка в під час окупації збройними формуваннями рф території м. Снігурівка та Снігурівського району добровільно погодилася на співпрацю з окупаційною владою. У серпні 2022 року вона була призначена на посаду начальника «відділу соціальних виплат військово-цивільної адміністрації м. Снігурівки та Снігурівського району Херсонської області».

Вона виконувала організаційно-розпорядчі функції, а саме: контролювала та організовувала роботу відділу окупаційної адміністрації держави-агресора, пов’язаної із соціальними виплатами населенню, формувала та передавала звітність представникам рф про роботу тощо. За свою роботу отримувала заробітну плату у рублях.

Засуджена перебуває під вартою.

Вирок суду вступив в законну силу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button