Пригоди

Наслідки обстрілів України: зруйновані будинки та загиблі

Мішені терористів – житлові будинки

Цей материал також доступний

Військові рф продовжують знищувати цивільну інфраструктуру України та вбивати людей. Так 7 січня 2024 року, атаковано центральну частину міста Херсон. Обстріл з боку окупантів стався близько дев’ятої години ранку.

“Внаслідок обстрілів з боку російських окупаційних військ загинув 62-річний чоловік… Був ушпиталений, медики намагались врятувати чоловіка, але ушкодження виявились несумісні з життям. Співчуття рідним та близьким!!” – написав голова міської військової адміністрації Роман Мрочко.

За даними голови Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна, за минулу добу противник здійснив 89 обстрілів, випустивши 382 снаряди з мінометів, артилерії, “Градів”, танків, БПЛА та авіації.

По одному лише обласному центру було випущено 24 снаряди.

Наслідки обстрілу Херсона

“Російські військові потрапили у житлові квартали населених пунктів області, об’єкт критичної інфраструктури у Херсонському районі, територію заводів у Херсоні”, – написав голова ОВА.

П’ятеро людей отримали поранення, з них двоє дітей.

Пізніше він повідомив про ще загиблу та поранену:

“Увесь день у Херсоні лунають вибухи. Місто — під щільним вогнем російської армії.

Одна з мішеней терористів – житловий будинок в обласному центрі.

Внаслідок прямого влучання в оселю загинула херсонка, ще одна жінка – поранена”, – йдеться в повідомленні.

У селі Рівне Покровського району Донецької області рятувальники з-під завалів вилучили тіло загиблої дитини. Про це 7 січня повідомляє ДСНС.

Станом на ранок неділі відомо, що у місті Покровську на місці двох зруйнованих приватних житлових будинків рятувальники дістали з-під завалів тіло жінки, а також врятували ще одну людину.

На місці ракетного удару продовжуються аварійно-рятувальні роботи – під завалами шукають ще чотирьох людей, двоє з яких діти.

У селі Рівне також тривають пошуки п’яти постраждалих під завалами зруйнованого російською ракетою будинку. Відомо, що двоє із них діти. Тіло ще однієї загиблої дитини рятувальники уже дістали.

Обстріли Донеччини

Згодом голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін додав, що за даними на ранок 7 січня у Покровську загинули п’ять людей, у тому числі дві дитини, і шестеро поранено.

В місті пошкоджено 134 приватні будинки і 15 багатоповерхівок.

У Рівному Мирноградської громади відомо уже про шестеро загиблих, у тому числі три дитини, і дві поранених. В селі пошкоджено 80 будинків, фельдшерсько-акушерський пункт та адмінбудівлю.

Обстріли Донеччини

Ввечері 6 січня ворог завдав удару по Дніпру. Внаслідок атаки ворожими БПЛА пошкоджено житлову будівлю та знищені легкові автомобілі, повідомили в ДСНС.

Надзвичайники врятували 6 людей, з яких двоє дітей. На щастя, загиблих немає.

Загалом у місті пошкоджені освітній заклад і гуртожиток при ньому, 2 багатоповерхівки та адмінбудівля. Знищено 4 авто, 12 – побиті.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button