СуспільствоТема дня

"На зцілення душ і тіл": в Корабельному вперше святкують Водохреща за новим календарем

"Молимось Богу, віримо в перемогу!", - привітав містян Отець Іван. ФОТО

Цей материал також доступний

У 2024 році в Україні вперше за новоюліанським календарем, на який ПЦУ та УГКЦ перейшли торік, а саме 6 січня святкують Хрещення Господнє або Богоявлення (Водохреща). Це третє, найбільше й завершальне свято різдвяно-новорічного циклу. У народі воно має ще кілька назв: Водохреще, Водохрестя, Водощі, Йордан чи Ордань. Богоявлення — це тридення. Його, як і на Різдво, розпочинає пісна кутя на Святвечір; далі — день самого Водохреща і наступний день — Іоанна Хрестителя. На це свято згадується та прославляється Євангельська подія — хрещення Ісуса Христа у річці Йордан.

Привітав з великим святом миколаївців у соцмережі Facebook священник з храму імені Святих Апостолів Петра і Павла, що розташований у мікрорайоні Балабанівка, настоятель церкви митр. прот. Іван Дідух.

Водохреща

“Христос хрестився! Вітаю Вас, друзі, зі святом Хрещення Господнього, Богоявленням. Дякую Богу за дар цього свята: Велику Агіасму, воду яка дається нам “на зцілення душ і тіл і відганяла всяку супротивну силу”.

Прошу Милостивого Господа Бога явити нам милість Свою словами єктенії з чину великого освячення води:

Щоб сатана був скоро під ноги наші повержений, і всякий намір його, спрямований проти нас, знищений, Господеві помолімось.

Щоб стала вона на відігнання всякої напасті ворогів видимих і невидимих, Господеві помолімось.

Заступи, спаси, помилуй і охорони нас, Боже, Твоєю благодаттю.

Зі святом. Молимось Богу, віримо в перемогу!”, – привітав містян настоятель.

“Глас Господній над водами лунає, промовляючи: прийдіть і прийміть усі Духа премудрості, Духа розуму, Духа страху Божого, явленого Христа”, – зазначив Отець Іван.

“Святкове Богоявленське вечірнє богослужіння (всенічна), Велике освячення води в церкві Свв. Апп. Петра і Павла м. Миколаїв (Балабанівка) відслужив настоятель храму Отець Іван”, – опублікувала місцева мешканка Олена Д. допис із фото та відео служби.

Водохреща

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button