ПригодиТема дня

Розмінування Миколаївщини: сапери ДСНС показали, як працюють в чоботях «Павуках»

В проведенні робіт допомагає сучасне обладнання та техніка. ВІДЕО

Цей материал також доступний

З початку повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію нашої Держави в межах Миколаївської області піротехнічними підрозділами ДСНС вилучено та знищено шляхом контрольовано підриву 21 806 боєприпасів.

В проведенні робіт допомагає сучасне обладнання та техніка. Так, сапери ДСНС активно користуються протимінними захисними чоботами “Павуками”, про це повідомляє 30 грудня 2023 року ГУ ДСНС у Миколаївській області.

“Головна цінність їх полягає в тому, що у випадку якщо фахівець з розмінування випадково наступає на боєприпас, епіцентр вибуху віддалений від ноги піротехніків, що запобігає травматичній ампутації кінцівки”, – зазначають рятувальники.

Найбільше небезпечними територіями для роботи піротехніків та цивільних є території, які перебували під окупацією ворога та ті, де велись активні бойові дії. Тож миколаївські рятувальники ще раз наголошують на тому, що на території всіх деокупованих населених пунктів, а також там де велись активні бойові дії зберігається високий рівень мінної небезпеки.

“Наші піротехніки докладають максимум зусиль аби якомога швидше повернути безпеку в наш регіон, а громадянам варто набратись терпіння, довіритись професіоналам та суворо дотримуватись усіх правил безпечної поведінки. Разом ми вистоїмо, й українські землі знову майорітимуть хлібними полями, а життя стане безпечним. Віримо в перемогу! Працюємо задля її наближення!”, – йдеться в повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button