Пригоди

Є серйозні руйнування: вночі росіяни знов атакували Херсонщину дронами-камікадзе

Постраждалих немає серед цивільних немає

Цей материал також доступний

В ніч на 30 грудня зс рф атакували Херсонську область дронами-камікадзе Shahed-136. Ворогу вдалось завдати удару по Херсону — є серйозні руйнування. Також є влучання у прифронтових населених пунктах, раніше зруйнованих росіянами.

Про ситуацію на півдні розповіла начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк у ефірі всеукраїнського телемарафону. З її слів, нічна атака “шахедів” була сконцентрована саме на правобережжі Херсонщини. Ворог цілився по населених пунктах на березі Дніпра і на Херсоні.

“Там не вдалося уникнути влучань, бо дуже рясно ворог сипав цими баражуючими снарядами. Але влучання відбулися переважно по тих населених пунктах, де майже все зруйновано. Ворог просто продовжує терор. Також є влучання у самому Херсоні – це адмінбудівля одного з підприємств та декілька автівок. Але, на щастя, про постраждалих інформація не надходила”, – повідомила Гуменюк.

Сили ППО на півдні збили кілька дронів-камікадзе Shahed-136, запущених росіянами, – заявила речниця Сил оборони. Зокрема, протягом чотирьох годин, поки тривала атака, вдалось збити сумарно три безпілотники — два на Херсонщині та один на Миколаївщині.

Крім того, росіяни б’ють по правобережжю з застосуванням артилерії, якою ціляться переважно на Херсон, пролунало в ефірі телемарафону. Українські військову ведуть контрбатарейну боротьбу, наприклад, знищили гармату 2С7 “Піон”, яка стріляє снарядами калібру 203 мм на відстань до 47 км. Разом з тим Сили оборони намагаються розширити лівобережний плацдарм і відбили 10 російських штурмів.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін підтвердив удар росіян по адмінбудівлі в Херсоні. З його слів, “вона знищена практично вщент”.

Також є пошкодження навколишніх будинків — там повибивало скло. Постраждалих немає, – заявив чиновник у Telegram-каналі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button