ПригодиТема дня

Злив стічних вод, звалище нутрощів вбитої худоби: невтішні проби грунту в Корабельному районі

Складено адмінпротокол

Цей материал також доступний

У листопаді 2023 року до Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу надійшло звернення щодо зливу рідких побутових відходів з асенізаційних автомобілів на території Корабельного району міста Миколаєва, – повідомляє пресслужба екоінспекції 29 грудня 2023 року.

Державними інспекторами обстежено територію та виявлено декілька бетонних конструкцій, в яких присутня рідина з характерним запахом стічних вод. В одну з конструкцій занурений насос, який викачує рідину на відкриту земельну ділянку. Далі вона по природній балці самопливом тече по поверхні ґрунту. Поряд з цими конструкціями знаходиться огороджена земельна ділянка з будівлями всередині. На прилеглій території відбувався випас великої рогатої худоби та були виявлені поодинокі купи побічних продуктів тваринного походження (перегній та нутрощі вбитих тварин).

За результатами проведеного обстеження відібрані проби ґрунту та зафіксовано перевищення відносно фонових значень по амонію у 49 раз (катіон амонію утворюється при протонуванні аміаку — пропусканням його крізь розчини кислот або воду, – прим. ред.), нітратам – у 2 рази, фосфору – в 1,4 рази, щільному залишку водневої витяжки – в 1,2 рази.

Про цю ситуацію інспекція поінформувала Спеціалізовану екологічну прокуратуру Миколаївської обласної прокуратури та Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

До Голови адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради та Миколаївському міському голові направлені листи щодо виявлених продуктів тваринного походження, а також несанкціонованого розміщення відходів (побутові відходи, поліетилен, пластик, сухе гілля, скло та будівельні відходи).

Також в інспекції відбулась нарада з керівником Корабельного району Миколаєва щодо ситуації та досягнуто порозуміння у вирішенні проблеми. Адміністрацією складено протокол за статтею 152 КУпАП, який розгляне на засіданні адміністративна комісія.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button