Суспільство

Президент нагородив посмертно орденом «Золота Зірка» трьох військових, які захищали Миколаївщину

Про це повідомлє Офіс Президента України

Цей материал також доступний

Президент Володимир Зеленський вручив ордени «Золота Зірка» Герою України та рідним військовослужбовців, які удостоєні цього найвищого звання посмертно. Церемонія відбулася в Білій залі Героїв України в Маріїнському палаці в Києві, про це повідомляє 21 грудня 2023 року Офіс Президента України.

Так «Золоту Зірку» за бойові заслуги посмертно отримали три захисники, які захищали Миколаївщину.

З рук Глави держави отримали «Золоту Зірку» батьки оператора групи спецпризначення команди бойових плавців старшого матроса Романа Букала, який брав участь в АТО на сході України, зокрема в боях за Луганський аеропорт, а після початку повномасштабного вторгнення РФ повернувся з Німеччини та вступив до лав ЗСУ. Роман Букало був учасником наступальної операції на Херсонському напрямку. Загинув у грудні 2022 року під час виконання бойового завдання.

«Золоту Зірку» від Президента отримала родина Героя України, командира вертолітної ланки капітана Владислава Горбаня, який із перших днів повномасштабного вторгнення Росії здійснював бойові вильоти в Миколаївській області та знищив багато ворожої військової техніки. Загинув під час бойового вильоту на початку березня 2022 року.

«Золоту Зірку» Глава держави передав дружині головного сержанта мотопіхотної бригади Максима Римського, який під час повномасштабної війни виконував бойові завдання в Миколаївській, Херсонській і Донецькій областях. У грудні 2022 року, здійснюючи евакуацію пораненого побратима, Максим Римський потрапив під ворожий кулеметний вогонь і зазнав смертельних поранень.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button