Пригоди

Ворожі обстріли по Україні: знищенно ракету Х-59 та 20 ударних БПЛА

Через падіння уламків пошкоджено будинки

Цей материал також доступний

У ніч на 17 грудня 2023 року російські окупаційні війська атакували крилатою ракетою «Іскандер-К», керованою авіаційною ракетою Х-59 (райони пусків – Крим та окупована Херсонщина), а також 20-ма ударними безпілотниками типу «Shahed» з районів Приморсько-Ахтарськ – рф. та Чауда – Крим.

Про це повідомляють в Повітряних Силах ЗС України.

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті бойової роботи збито 20 «шахедів» та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Крилата ракета «Іскандер-К» – не досягла своєї цілі.

Повітряні цілі знищено у межах Одеської, Херсонської, Запорізької та Хмельницької областей.

Як повідомили Сили оборони півдня України, військові РФ протягом п’яти годин атакували південні регіони черговою дроновою атакою. Всього підрозділи протиповітряної оборони збили 16 БпЛА типу “Shahed-131/136”, запущених російськими окупантами з Криму, а саме:

  • 7 дронів-камікадзе збито над Херсонщиною;
  • 9 – над Одещиною.

На Херсонщині внаслідок падіння уламків збитих дронів типу “Shahed-131/136” пошкоджено будинок, офісну будівлю та СТО. Інформації про постраждалих не надходило.

Уламки збитого дрону

Наслідки обстрілів Херсонщини

“Під час бойової роботи один з обстріляних дронів впав на приватний житловий будинок в Одеському районі і вибухнув. Вибуховою хвилею пошкоджено будинки навколо, ангар з майном приватної спортивної установи. Виникла масштабна пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували. На місці виявлено одного загиблого чоловіка”, – йдеться в повідомленні.

Наслідки обстрілів Одещини

Наслідки обстрілів Одещини

В ДСНС України повідомили, що понад 4 години ліквідовували наслідки ворожої атаки на Одещині, де сталось руйнування трьох одноповерхових житлових будинків, два з яких палали. На місці виявлено загиблого чоловіка.

Також сталось руйнування складського приміщення приватної спортивної установи з подальшим загоранням, що ліквідовано вогнеборцями.

Психологи ДСНС надавали допомогу місцевим мешканцям поруч розташованих будинків, частина з яких також зазнали пошкоджень.

Всього від ДСНС залучались 10 одиниць техніки та 53 рятувальники.

Наслідки обстрілів Одещини

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button