Суспільство

Миколаїв продовжує співпрацю з Антикорупційною ініціативою ЄС

З 2022 року почала впроваджуватись концепція Місто доброчесності

Цей материал також доступний

Миколаїв продовжує співпрацю з Антикорупційною ініціативою ЄС, про що детальніше в ефірі телеканалу «МАРТ» розповів заступник директора департаменту внутрішнього фінансового контролю нагляду та протидії корупції Миколаївської міськради Віталій Ярошенко.

Про це повідомляє 16 грудня 2023 року Миколаївська міська рада.

Він нагадав, що у серпні минулого року між Міністерством розвитку і співпраці Данії і Миколаївською міськрадою було підписано меморандум, який передбачає втілення найкращих практик підзвітності і прозорості у нашому місті. У вересні 2022 року з метою реалізації цього меморандуму почала впроваджуватись концепція Місто доброчесності. Опікується цими процесами Антикорупційна ініціатива ЄС, а департамент внутрішнього фінансового контролю нагляду та протидії корупції активно до них залучений.

“Миколаїв вимагає залучення великої кількості міжнародних партнерів, а їм потрібні не лише розмови і плани, а конкретні дії. Тож міський голова наголосив, що вимагає ефективних процесів, які забезпечать місту реалізацію концепції Місто доброчесності, тобто максимальної прозорості та підзвітності перед громадою”, – каже Ярошенко.

Так, минулого року Миколаїв отримував велику кількість гуманітарної допомоги. Зараз іде робота щодо систематизації інформації про це.

“В цьому напрямку є величезний прогрес. Напрацьована і прийнята низка нормативно-правових актів Миколаївською міськрадою з обліку, використання та зберігання гуманітарної допомоги. Слід зазначити, що Миколаїв перше та єдине місто в Україні, яке ввело такі чіткі механізми щодо поводження з гуманітарною допомогою. В цьому напрямку департаментом було здійснено в поточному році 53 виїзні перевірки з контролю за використанням та зберіганням гуманітарної допомоги”, – повідомив заступник директора департаменту.

Наразі ведеться робота над сайтом моніторингу міжнародної допомоги. Там буде вся інформація про міжнародних донорів та їх допомогу за категоріями. Сайт буде доступний українською, англійською та данською мовами. За допомогою сайту будь-яка особа зможе отримати інформацію про всю гуманітарну допомогу, яку отримало місто. Він має бути запущений в першому кварталі наступного року.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button