Економіка

Через війну з Миколаївщини релокувалося 442 підприємства, ще 165 – припинили діяльність

В області діє програма підтримки підприємництва

Цей материал також доступний

Миколаївська область через активні бойові дії втратила 607 підприємств, більшість з них релокувались та продовжують свою діяльність в інших регіонах. Про це мова йшла під час сесії Миколаївської обласної ради 14 грудня 2023 року, – передає “ПН”.

Депутат облради Сергій Шульгач поцікавився, скільки підприємств виїхали з Миколаївщини в інші регіони та змінили свою юридичну прописку, а також які програми діють, щоб повернути цей бізнес назад.

Раніше повідомлялося:
Близько 264 великих підприємства виїхали з Миколаївщини через війну, – Віталій Кім

“Дуже велика кількість бізнесу виїхали з Миколаївщини в інші області. На жаль, в нашій області дуже плачевна ситуацію з податковими зборами”, – зазначив депутат.

Заступник директора департаменту економічного розвитку та регіональної політики облради Ірина Царенко повідомила, що в неї є інформація про 442 підприємства та юридичних осіб, які змінили місце знаходження та перереєструвались в інших областях, ще 165 підприємств зовсім припинили свою господарську діяльність.

Також вона зазначила, що в Миколаївській області діє програма підтримки підприємництва. Цьогоріч було розроблено порядок надання фінансової підтримки, але вона стосується малого і середнього бізнесу.

“В ній прописані 4 пункти фінансової підтримки, зокрема там є пункт компенсації вартості витрат на переміщення виробничих потужностей тим підприємствам, які повернуться до Миколаївщини, знов зареєструються в нас та будуть працювати. Допомога передбачена у розмірі не більше 50% їх вартості витрат та не більше 200 тисяч на бюджетний рік. Як можемо, так і допомагаємо”, – заявила Ірина Царенко.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button