ЕкономікаПригодиСуспільствоТема дня

Близько 264 великих підприємства виїхали з Миколаївщини через війну, - Кім

160 підприємств зупинено або знищенно. ВІДЕО

Цей материал також доступний

160 підприємств зупинено та приблизно 264 великі підприємства релоковані на Миколаївщині за час повномасштабного вторгнення рф на територію України. Про це розповів у своємі інтерв’ю 10 грудня 2023 року «Фабриці новин» голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, відповідаючи на питання щодо відновлення економіки прифронтових міст у тому числі й Миколаївської області.

Також Віталій Кім нагадав, що Миколаївська область й досі окупована і повністю не звільнена.

“У нас окупована Кінбурнська коса, там три населених пункти, на жаль, це дійсно ще так. Що стосується економіки: дійсно, повертаються, але я скажу про те, що ми втратили. Близько 254 – 264 великі підприємства релоковані з початку війни. Приблизно 160 підприємств зараз зупинені чи знищені, тому вони не можуть відновитися. Це велика кількість підприємств. Це велика кількість підприємств, які поїхали. Якщо вони захочуть повернутися і ми створимо умови  — це все одно витрати коштів, і це інша розмова на пізніше. Зараз вони працюють, наповнюють бюджет держави, дають робочі місця, що теж дуже необхідно, — розповів Кім.

Не дивлячись на втрати, є й ті підприємства, які повертаються, але їх не так багато:

“Що стосується повернення, то зараз це точкові (майже в “ручному” режимі) повернення. Основною метою є робочі місця і податки. Тобто щоб економіка жила. Нам потрібні робочі місця для людей, щоб компенсувати рівень життя хоч якось для людей. І це ми кажемо не про тих людей, що в ТЦК загрібають у спортзалі на відомому курорті, це ми кажемо про незахищених людей, які мають отримувати пенсію, соцвиплати й т.д. Тому що питання на зараз в глобальному – виживання, для того, щоб оплатити комуналку, купити речі, дітям щось. Робочі місця повинні тут відновлюватись”, – каже голова ОВА.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button