Суспільство

У пологових будинках Миколаєва в 2023 році народили майже на 500 жінок більше, ніж минулого

За підсумками 11 місяців відбулося 2005 пологів

Цей материал також доступний

У Миколаєві за одинадцять місяців кількість пологів порівняно з аналогічним періодом 2022 року зросла майже на 500. Про це у програмі “Діалог” на ТРК МАРТ розповіла начальниця відділу охорони материнства та дитинства управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Людмила Чинякова.

“За підсумками 11 місяців, у нас відбулося 2005 пологів. Якщо ми порівняємо з аналогічним періодом минулого року, то цих пологів стало майже на 500 більше. Це дуже гарний показник. Народилося 2019 дітей (з них 23 – двійні), теж майже на 500 більше, ніж минулого року. Тобто люди повертаються назад, пологи відбуваються. На обліку в консультаціях зараз стоїть більше 1500 вагітних”, — зазначила вона.

Разом з тим вона додала, що у місті є ще внутрішньопереміщені жителі з Херсону та районів області, вони також звертаються до пологових Миколаєва. Чинякова додала, що кількість пологів у місті не досягла довоєнного рівня, і на це потрібен час. Зараз показник народжуваності в Миколаєві вдвічі менший, ніж довоєнний. Так, наприклад, у 2021 році в місті на світ з’явилося 4 тис. 41 немовля.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button