Суспільство

У навчальних закладах України з'явиться охорона поліцією, тривожна сигналізація та металодетектори

Цього року уряд затвердив відповідну Концепцію безпеки закладів освіти

Цей материал також доступний

На нараді в Кабінеті міністрів було обговорено питання безпеки в закладах освіти України, про що повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Основне питання — забезпечення шкіл і садочків укриттями. За даними ОВА, спорудами цивільного захисту станом на листопад цього року забезпечено майже 80% закладів. Цьогоріч Уряд виділив загалом 1,5 млрд грн субвенції на ці потреби. Наступного року передбачаємо на укриття 2,5 млрд грн. Маємо максимально забезпечити комфортні та безпечні умови для навчання дітей. Насамперед у прифронтових областях, аби якнайбільше учнів могли навчатися очно”, – зазначив він у дописі у Facebook.

Також на нараді було обговорено питання організації безпечного середовища в освітніх закладах.

“Охорона поліцією, тривожна сигналізація, металодетектори тощо. Цього року затвердили відповідну Концепцію безпеки закладів освіти. Заслухали інформацію МОН та ДСНС про роботу в цьому напрямку. Доручив МОН, Мінінфраструктури, Мінфіну спільно з ОВА забезпечити реалізацію проєктів будівництва й реконструкції укриттів у закладах освіти за рахунок відповідної субвенції з держбюджету. А також МОН, МВС, інші центральні органі виконавчої влади та ОВА мають забезпечити подальше виконання заходів, передбачених Концепцією безпеки закладів освіти”, – додав голова уряду.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Зачем делать детей и школы концлагерями какими то ?????? Как будто у нас теракты каждый год в школах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button