СуспільствоТема дня

Більшість вважає, що хабарі вбивають, але 13% миколаївців кажуть, що "допомагають виживати"

РЕЗУЛЬТАТИ ОПИТУВАННЯ

Цей материал також доступний

Ваше ставлення до хабарів?”,– запитала редакція Кorabelov.info у миколаївців. Онлайн-опитування проходило 2 – 3 грудня 2023 року на нашому Telegram-каналі.

З майже 3700 миколаївців, які переглянули опитування, зазначити свою позицію вирішили 581 житель. З них 80% (майже 500 осіб) вважають, що хабарі вбивають. 13% респондентів впевнені, що хабарі допомагають виживати. 7% учасників опитування зазначили, що їм ця тема байдужа. “А байдужість як вбиває!”, – влучно зауважила в коментарях підписниця Катерина.

При обговоренні поставленого питання між підписниками виникла дискусія щодо різниці між корупцією та “простою людьською вдячністю”:

“Ну, дивлячись яка ситуація. Є хабар, а є просто подяка. Ну, наприклад: були проблеми зі світлом – швидко приїхали, швидко зробили, от я і віддячив за оперативність… Якщо вимагають, то, звичайно, негативно. Корупція багато людей вбила, і ще уб’є, крадіжка на гумдопомозі, крадіжка на дорогах, після якої – аварії, крадіжка на забезпеченні військових. Найстрашніше – корупція на всіх рівнях, і в усьому несе зло. Лікарні не отримують хороше обладнання, був свідком на морі, як підрізали хлопця, приїхала швидка, всі просять швидше везти, а лікар (чи хто він там) сказав, що зараз випише квитанцію і поїдуть, але тут навіть не корупція, а взагалі якийсь абсурд, у Коблево було”, – Дмитро.

“Подяка породжує хабарництво. Чомусь, коли роботяга закінчує зміну, ніхто йому в конверті “благодарность” не вручає. За це зарплату виплачують”, – Володимир С.

“До прикладу. Ви знаєте, яка важка робота медсестер, а зарплата – копійки. І подумайте самі, їм потрібно людей перевертати, а медбратів немає, тому що чоловіки за такі гроші не працюють”, – Дмитро.

“Перший раз “благодарность”, а другий? А хлібороб, пожежник, вчитель?”, – Володимир С.

“То ви що, не дякували вчителя? У будь-якій професії людина професійно, якісно, ​​швидко виконавши свою роботу, заслуговує на заохочення, навіть повія. І чому нормально залишати на чай офіціанту, а іншим професіям немає?.. В деяких закладах чайові навіть у суму замовлення входять. Просто пріоритети правильно треба розставити: не офіціанту чайові залишати, а медсестрі, лікарю, пожежному, електрику…”, – Дмитро.

Нагадаємо, ми писали:
“Ресторани… А що це таке?”, – близько 80% миколаївців взагалі їх не відвідують (ОПИТУВАННЯ)

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button