Пригоди

"Коли посилять ППО", - Зеленський про умову початку відбудови навчальних закладів та лікарень в Миколаєві

Миколаїв залишаєтсья поки що під загрозою

Цей материал також доступний

Відбудова вищих навчальних закладів, шкіл та лікарень у Миколаєві та області розпочнеться, коли на Півдні України посилять протиповітряну оборону, щоб зменшити ризики нових обстрілів. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з миколаївськими студентами.

“Відбудова почалась, багатьох обʼєктів, де повернення прильотів змінімізовано. Миколаїв залишаєтсья поки що під загрозою. Ми працюємо над тим, щоб забезпечити протиповітряною обороною, забезпечити фундаментально. Ми йдемо цим шляхом. Ми сьогодні говорили з послами, з головою Миколаївської ОВА. Ми маємо домовленності з нашими партнерами, щоб потужно посилити ППО наш Південь. Воно приходить не одразу, на жаль, не так швидко як ми розраховуємо, не так швидко, як повинно бути. Але все це буде. Ми будемо звертати увагу на ті чи інші системи, їх багато, їх буде багато. Коли вони будуть тут, ми не будемо офіційно ділитись з нашим ворогом про це. Тому в цей момент, коли потужне ППО буде на Миколаївщині, я думаю, ми зможемо дуже швидко відновити важливі університети, освітню мережу, є лікарні та багато інших соціальних інституцій, соціальних будівель”, – сказав він.

Нагадаємо, що 15 липня 2022 року росіяни обстріляли ракетами Національний університет кораблебудування та Миколаївський національний університет імені Сухомлинського. У серпні минулого року були ракетні обстріли ЧДУ імені Петра Могили, а у жовтні 2022 року окупанти знов вдарили по будівлі НУК.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button