Пригоди

Замість порятунку коштів - їхня втрата: шахрай ошукав мешканця Миколаївщини на 70 тисяч

Злочинцю загрожує позбавлення волі до восьми років

Цей материал також доступний

До відділення поліції № 2 Баштанського районного відділу поліції звернувся 51-річний житель Снігурівської громади з повідомленням, що невідома особа внаслідок шахрайських дій заволоділа його коштами, передає Баштанській районний відділ поліції.

Потерпілий розповів, що йому зателефонував нібито працівник банку та повідомив, що з його карткового рахунку невідомі намагаються викрасти кошти. Для того, щоб захистити гроші та припинити протиправні дії, треба надати персональні дані та код, який йому надійде у смс-повідомленні. Після того, як чоловік довірливо їх надав співрозмовнику, з його банківського рахунку зникли 70 тисяч 434 гривень.

По даному факту слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 4 ст. 190 КК України “Шахрайство”. Санкція статті передбачає позбавлення волі до восьми років.

Шановні громадяни! Якщо вам зателефонували і повідомили, що ваша картка заблокована або ж є загроза несанкціонованого втручання, перевірте цю інформацію у найближчому відділенні банку або зателефонуйте на “гарячу лінію” банківської установи. Запам’ятайте, що справжні співробітники чи працівники служби безпеки банку не запитують таку інформацію, тому що вона є конфіденційною. Не повідомляйте нікому свої персональні дані та банківські дані, паролі, що можуть використовуватися для підтвердження платежів, обов’язково перевіряйте достовірність інформації, яку вам надають невідомі. Найкращий спосіб вберегтися від шахраїв – передзвонити у банк на офіційний номер або ж особисто відвідати установу.

Якщо ж ви або ваші рідні, близькі, друзі чи знайомі стали жертвами аферистів, негайно телефонуйте 102.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button