Пригоди

Замість заробітку в інтернеті мешканець Миколаївщини віддав 138 тис. грн шахраям

Не довіряйте оголошенням про можливість отримання грошового заробітку

Цей материал також доступний

До відділення поліції №3 Вознесенського райуправління звернувся 64-річний мешканець Южноукраїнської громади з повідомленням про те, що його ошукали шахраї.

Про це 26 листопада 2023 року повідомило Вознесенське районне управління поліції.

Поліцейським заявник розповів, що в інтернеті натрапив на оголошення про можливість онлайн-заробітку. Чоловік перейшов за посиланням та зареєструвався на сайті. Умовами такого заробітку було виконання брокерських послуг та робота на фінансових ринках, повʼязаних з купівлею і продажем акцій, за які спершу чоловік сплачував сам, а в подальшому очікував отримати прибуток від такої діяльності. У такий спосіб заявник самостійно перерахував 138 тисяч 216 гривень зі свого карткового рахунку.

За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

“Шановні громадяни!

Не довіряйте оголошенням про можливість отримання грошового заробітку та не приставайте на сумнівні пропозиції. Ніколи не проводьте фінансові операції за вказівками незнайомців та нікому не надавайте особисті та банківські дані. Ставтеся уважно та критично до будь-яких пропозицій «легкого» заробітку.

Якщо ж ви або ваші рідні, близькі, друзі чи знайомі все-таки стали жертвами аферистів, негайно телефонуйте 102”, – звернулись до громадян правоохоронці.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button