Суспільство

Не підлягають відновленню: в Миколаєві почали демонтаж зруйнованих обстрілами будинків

Чотири будинки підлягають повному демонтажу

Цей материал також доступний

У Миколаєві розпочали роботи з демонтажу багатоквартирних будинків, зруйнованих російськими обстрілами. Це об’єкти, які за результатами технічної експертизи не підлягають відновленню. Про це 26 листопада 2023 року повідомила пресслужба міської ради. За інформацією департаменту ЖКГ міськради, суттєвих руйнувань зазнали 12 будинків у Миколаєві. Чотири з них підлягають повному демонтажу.

Наразі підрядник приступив до роботи за адресою вул. Заводська, 35. Тут демонтуватимуть три корпуси. Як належить за законодавством, перед початком робіт отримали згоду всіх мешканців.

Нагадаємо, що в рамках державної програми єВідновлення миколаївці можуть отримати компенсацію за зруйноване житло.

Як повідомив перший заступник міського голови Віталій Луков, на сьогодні переважна більшість жителів Заводської, 35 вже подали заяви на відшкодування. Більш того, понад половину з цих заявок вже розглянула та винесла позитивне рішення спеціально створена міська комісія:

“Дані внесені до Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Практично всі заяви, що ці мешканці подали в Дію, вже розглянуті. Є власники, у яких документи не оформлені належним чином. Таким місто допомагає їх оновити, щоб люди все ж могли отримати відшкодування”.

Віталій Луков повідомив: за розрахунками, власники близько пів тисячі квартир та приватних житлових будинків мають можливість отримати сертифікат на придбання нового житла.

“Наразі в Дію подали заяви приблизно 120 людей. Тому розуміємо, що попереду ще багато роботи… Прошу миколаївців не зволікати та не боятися скористатися цією можливістю ”, – додав він.

Нагадаємо: в ніч на 23 жовтня 2022 року, орієнтовно о 01:30 Миколаїв зазнав обстрілу ракетами типу С-300, і одна з ракет потрапила до п’ятиповерхового житлового будинку по вул. Самойловича, зруйнувавши квартири на п’ятому поверсі. Обрушився четвертий у третій поверх другого під’їзду. Уламками та вибуховою хвилею в ньому винесло вікна, двері, понівечило балкони. Було пошкоджено також теплотрасу, дитячий майданчик та кілька припаркованих автомобілів.

“5 людей отримали поранення. Тимчасовий дах у п’ятиповерхівці мешканці робили власним коштом у грудні 2022 року, так і не дочекавшись допомоги від місцевої влади.

Будинок вже рік чекає реконструкції…((“, – написав восени 2023 року на своїй сторінці в соцмережі “Фейсбук” депутат Миколаївської міської ради Сергій Щербаков, квартиру якого в цьому будинку було зруйновано.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button