Суспільство

Зараз проблема мобілізації стоїть навіть гостріше, ніж брак снарядів, - нардеп України

Це ситуація, на яку потрібно швидко впливати. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Зараз проблема мобілізації стоїть навіть гостріше, ніж брак снарядів, – про це сказав секретар комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, ветеран АТО Роман Костенко. Провал стався, за його словами, після гучної зміни голів Територіальних центрів комплектування, яких досі називають військкомами.

В інтерв’ю 24 листопада 2023 року для Radio NV нардеп розповів, наскільки критичною є ситуація та чому потрібні непопулярні рішення. Костенко, який захищає Україну на фронті, заявив, що склалася ситуація, на яку треба швидко впливати, інакше ми матимемо дуже великі проблеми.

“Ми всі знаємо, що в нас зараз проблема з мобілізацією, можна сказати, провал мобілізації. Після того, як були змінені військкоми, у нас пішов провал мобілізації. Це ситуація, на яку потрібно швидко впливати. Бо якщо ми не вплинемо і нічого не змінимо, у нас будуть дуже великі проблеми. Зараз, мабуть, проблеми з мобілізацією більші, ніж проблеми зі снарядами. Тому зараз на це потрібно впливати, щось робити. Це одна історія”, – сказав Костенко.

За його словами, потрібні непопулярні рішення політичного керівництва. Наприклад, зменшення віку мобілізації.

“І от тут потрібно саме рішення політичного керівництва — це не питання, яке має вирішувати головком. Це питання саме політичного керівництва — ухвалення законів, які вже давно лежать не підписані, підписати їх — щодо зменшення віку мобілізації або іншого”, – зазначив він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button