Пригоди

Грошова допомога та онлайн-заробіток: ще двох миколаївців ошукали на понад 77 тис. грн

Правоохоронці встановлюють шахраїв

Цей материал також доступний

До відділення поліції №8 Миколаївського районного управління надійшло повідомлення від 58-річної мешканки Миколаївського району про те, що вона стала жертвою шахраїв. Про це повідомляє 24 листопада 2023 року відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Зі слів потерпілої, на її мобільний зателефонував невідомий, який запропонував отримати грошову допомогу. Головною метою отримання грошових коштів була необхідність вказати свої персональні дані, в тому числі, дані банківської карти.

Виконавши всі умови, через деякий час жінка виявила, що з її рахунку було знято 22 тисячі 159 гривень.

Того ж дня до відділення поліції №2 Миколаївського районного управління звернувся 56-річний мешканець обласного центру із заявою про те, що його ошукали шахраї. Потерпілий повідомив, що побачив повідомлення про можливість онлайн-заробітку. Чоловік мав отримувати гроші за перегляд відео в одній із соціальних мережах. Заявник власноруч перераховував гроші з карткового рахунку, очікуючи на подвійний кешбек. Таким чином потерпілий перерахував із свого рахунку 55 тисяч гривень.

За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 4 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.

“Шановні громадяни! Поліція закликає бути пильними та обережними. Довіряйте інформації тільки з офіційних сайтів державних органів, особливо, коли мова йде про будь-які виплати.

Не переходьте за сумнівними посиланнями, які вам надходять повідомленням на телефон або смс у месенджерах та не вводьте свої особисті дані і дані банківських платіжних карток на незнайомих вебсайтах.

Якщо ж ви стали жертвою шахраїв, терміново звертайтесь на спецлінію 102”, – звертаються до громадян правоохоронці.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button