Пригоди

300 тисяч гривень за трансфер до країн ЄС: мешканець Одещини допомагав ухилянту з Миколаєва

Зловмиснику загрожує до дев’яти років ув’язнення

Цей материал також доступний

Викрили та припинили злочинну діяльність 47-річного мешканця Одещини слідчі (детективи) слідчого управління обласної поліції разом зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Про це 24 листопада 2023 року повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що навесні зловмисник запропонував миколаївцю за 300 тисяч гривень організувати його незаконне переправлення через державний кордон України.

За гроші ділок організував підготовку та надання документів, відповідно до яких «клієнт» перебував на обліку у військоматі як особа, яка не придатна до військової служби та має право перетину кордону.

Наприкінці травня після проведення інструктажу щодо маршрутів і пунктів перетину кордону та отримання грошових коштів за свої послуги зловмисника затримали правоохоронці. У ході проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили докази протиправної діяльності фігуранта.

Тоді слідчі повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів».

Тепер слідчі поліції закінчили досудове розслідування та направили кримінальне провадження до прокуратури, яка скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

За скоєне зловмиснику загрожує до дев’яти років ув’язнення із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button