ЕкономікаСуспільство

Данія обіцяє допомогти відновити суднобудування в Миколаєві

Про це розповів Посол Данії в Україні

Цей материал також доступний

Миколаївські суднобудівні заводи можуть бути модернізовані і конкурентоспроможні на міжнародному рівні, у розвитку цієї галузі моуть бути задіяні сили Данії. Про це в інтерв’ю 21 листопада 2023 року “Економічній правді” розповів Посол Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен.

На даний час Данія веде діалог з Національним університетом кораблебудування імені адмірала Макарова, зокрема щодо його відбудови.

“Ведемо діалог з Університетом кораблебудування імені адмірала Макарова, адже кораблебудування – це частина ДНК Миколаєва. Вуз сильно пошкоджений, але будівля структурно міцна, її можна відбудувати. Відновлення роботи закладу поверне молодь, а також, сподіваємося, іноземних студентів. Раніше це було суттєвим джерелом доходу, тому що вони платили за навчання”.

Данія розглядає миколаївські суднобудівні заводи, як потенційно конкурентоно спроможні на міжнародному ринку.

“У нас також є бачення, що миколаївські суднобудівні заводи можуть бути модернізовані і конкурентоспроможні на міжнародному рівні. Вони можуть конкурувати з верфями Польщі, Кореї, Китаю і ми не бачимо причин, чому б їм цього не робити. У вас є хороші спеціалісти, зварювальники, сильні традиції.

Звичайно, зараз це складно через військову ситуацію. Порт заблокований, не можна вводити і виводити судна, але згодом, сподіваюся, місто знову стане містом суднобудівників. Думаю, тут є величезний потенціал. Данські компанії готові допомогти в цьому”.

Посол зазначив, що Данія більше не будує кораблі, це занадто дорого, але в нас є військово-морські конструкторські бюро, морські інженери і сильні традиції судноплавства.

“Близько 10% світової торгівлі здійснюються данськими суднами. Тож ми бачимо багато можливостей для співпраці, для взаємодії, яка була б взаємовигідною.

У світі багато українських моряків, тому вже зараз є точки дотику. Ми розглядаємо наше партнерство з Миколаєвом як таке, що може стимулювати і повернути суднобудівну традицію до міста”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button