Суспільство

Чиновникам у прифронтових та звільнених областях збираються підвищити зарплату

Зарплата працівників збільшилася до 100% від розміру фонду оплати праці

Цей материал також доступний

Кабмін планує додатково профінансувати деякі місцеві державні адміністрації, зарплата їхніх працівників збільшилася до 100% від розміру фонду оплати праці, затвердженого в держбюджеті.

Про це повідомляє 22 листопада 2023 року Фокус.

Деякі українські чиновники почнуть заробляти більше грошей під час повномасштабної війни з Росією. Переглянути виплати планують для тих, хто працює в місцевих державних адміністраціях. Про це йдеться в постанові уряду №787 від 21 листопада 2023 року.

У документі сказано, що більше отримуватимуть представники державних адміністрацій, які працюють у прифронтових і звільнених від російських окупантів областях країни.

Згідно з урядовим планом, місцеві держадміністрації на територіях відновлення (тобто там, де відбувалися бойові дії або ж вони були під тимчасовою окупацією) та на прифронтових територіях, отримуватимуть додаткові кошти з місцевих бюджетів.

Додаткове фінансування спрямують на оплату праці працівників. Таким чином їхні виплати збільшаться до 100% від розміру фонду оплати праці, затвердженого в державному бюджеті.

Тим часом у державних органах влади скорочується кількість співробітників. Так, у період із січня до вересня 2023 року в держорганах стало на 5,3 тисячі працівників менше.

Як свідчать дані Мінфіну, найбільше скорочення відбулося:

  • у Державній податковій службі — мінус 2,1 тисячі осіб;
  • в апаратах місцевих та апеляційних судів — мінус 765 осіб;
  • у Держпродспоживслужбі — мінус 731 особа;
  • у Держгеокадастрі — мінус 546 осіб;
  • у Держказначействі — мінус 538 осіб.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button