Суспільство

Зеленський присвоїв 79-ій бригаді ДШВ почесне найменування "Таврійська"

Також Зеленський вручив високі державні нагороди

Цей материал також доступний

З нагоди Дня Десантно-штурмових військ Збройних Сил України Президент Володимир Зеленський вручив високі державні нагороди, бойові прапори, стрічки почесної відзнаки Президента України «За мужність та відвагу» й присвоїв почесні найменування бригадам.

Про це повідомили 21 листопада 2023 року на сайті Офісу Президента України.

Так, миколаївській 79-ій окремій десантно-штурмовій бригаді ДШВ ЗСУ Зеленський присвоїв почесне найменування «Таврійська».

Також Глава держави присвоїв миколаївському десантнику, молодшому сержанту Андрію Головку звання Героя України та вручив орден “Золота Зірка”. В лютому 2023 року він запобіг штурмовому маневру противника, виявивши в лісосмузі ворожий танк і знищивши його за допомогою ПТРК “Javelin”. Пізніше Андрій Головко знищив сім одиниць броньованої техніки окупантів та екіпаж танка, чим зірвав наступ і змусив противника відійти.

Андрій Головко
Андрій Головко

У заходах до Дня ДШВ також узяли участь: міністр оборони Рустем Умєров, Головнокомандувач Збройних Сил Валерій Залужний, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, секретар РНБО Олексій Данілов, командувач Десантно-штурмових військ Максим Миргородський, заступники керівника Офісу Президента Роман Машовець, Ігор Жовква та Андрій Сибіга, Посол Німеччини в Україні Мартін Єгер.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button